2024 Yılı Tercüme ve Çeviri Fiyatları


Türkiye'deki tercüme sektörü serbest piyasa kuralları ile işlediği için tercüme fiyatları da firmalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu farklılığın en büyük sebepleri olarak kalite ve iş gücü öne çıkmaktadır. Gerçekten iyi bir kalite sunmak isteyen ve bunu garanti eden bir tercüme bürosunun çok ucuz bir fiyat vermesi pek mümkün değildir. Ve yine profesyonel tercümanlarla çalışan bir tercüme şirketi de bu tercümanların ödemesini yapması halinde çok uygun fiyatlar veremeyecektir. Zira, profesyonel tercümanlar emeklerinin karşılığı olarak belirli bir ücretin altında iş yapmazlar. Bu nedenle İngilizce için 25 TL, Almanca için 30 TL gibi imkansız rakamlara çeviri yaptığını söyleyen bürolara karşı dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

Tercüme fiyatlarını araştıran kişilerin sorguladığı konuların başında şu soru gelir: Tercüme fiyatları nasıl hesaplanır?

Tercüme fiyatları hesaplanırken dikkate alınan birkaç etken vardır. Dünyada tercüme ücretleri hesaplanırken kelime sayısı baz alınmaktadır. Ülkemizde ise kelime sayısı veya karakter sayısı dikkate alınarak hesaplama yapılmaktadır. Birim olarak ya 1 kelime ya da 180 kelime; karakter için ise boşluksuz 1000 karakter dikkate alınmaktadır. Word ortamındaki bir dosyanın kelime veya karakter sayısını öğrenmek için dosyayı açtıktan sonra sol alt kısımda çıkan "Sözcük:..." butonuna tıklamanız yeterlidir. 

Diploma, pasaport, öğrenci belgesi, kimlik, evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği gibi standart belgelerin tercüme ücretleri hesaplanırken standart bir taban fiyat belirlenir. Bu taban fiyat da minimum 200 TL'den başlamaktadır. Yine ilgili dile göre ve belgedeki yazı yoğunluğuna göre bu fiyat artmaktadır. 

 

 

Tercüme Group tarafından 2024 yılında uygulanacak minimum tercüme ve çeviri fiyatları şu şekildedir:

Çeviri ve Tercüme DilleriBoşluksuz 1000 Karakter Birim Fiyatı
İngilizce Tercüme Fiyatı 80 ₺
Almanca Tercüme Fiyatı 80 ₺
Fransızca Tercüme Fiyatı 85 ₺
Rusça Tercüme Fiyatı 80 ₺
Arapça Tercüme Fiyatı 95 ₺
Arnavutça Tercüme Fiyatı 120 ₺
Amharca Tercüme Fiyatı 300 ₺
Azerice Tercüme Fiyatı 140 ₺
Belarusça Tercüme Fiyatı 120 ₺
Baskça Tercüme Fiyatı 120 ₺
Boşnakça Tercüme Fiyatı 150 ₺
Bulgarca Tercüme Fiyatı 150 ₺
Çekçe Tercüme Fiyatı 200 ₺
Çince Tercüme Fiyatı 300 ₺
Danca Tercüme Fiyatı 200 ₺
Estonca Tercüme Fiyatı 200 ₺
Farsça Tercüme Fiyatı 150 ₺
Flemenkçe Tercüme Fiyatı 150 ₺
Fince Tercüme Fiyatı 150 ₺
Gürcüce Tercüme Fiyatı 200 ₺
Hintçe Tercüme Fiyatı 300 ₺
Hırvatça Tercüme Fiyatı 200 ₺
Hollandaca Tercüme Fiyatı 150 ₺
İbranice Tercüme Fiyatı 300 ₺
İspanyolca Tercüme Fiyatı 150 ₺
İtalyanca Tercüme Fiyatı 150 ₺
İsveççe Tercüme Fiyatı 200 ₺
İzlandaca Tercüme Fiyatı 150 ₺
İrlandaca Tercüme Fiyatı 150 ₺
Japonca Tercüme Fiyatı 300 ₺
Kırgızca Tercüme Fiyatı 150 ₺
Korece Tercüme Fiyatı 300 ₺
Lehçe Tercüme Fiyatı 200 ₺
Letonca Tercüme Fiyatı 200 ₺
Litvanca Tercüme Fiyatı 200 ₺
Macarca Tercüme Fiyatı 200 ₺
Maltaca Tercüme Fiyatı 200 ₺
Makedonca Tercüme Fiyatı 200 ₺
Moldovca Tercüme Fiyatı 200 ₺
Norveçce Tercüme Fiyatı 250 ₺
Nepalce Tercüme Fiyatı 250 ₺
Osmanlıca Tercüme Fiyatı 300 ₺
Özbekçe Tercüme Fiyatı 200 ₺
Portekizce Tercüme Fiyatı 200 ₺
Romence Tercüme Fiyatı 200 ₺
Sırpça Tercüme Fiyatı 200 ₺
Slovence Tercüme Fiyatı 200 ₺
Slovakça Tercüme Fiyatı 250 ₺
Süryanice Tercüme Fiyatı 300 ₺
Tacikce Tercüme Fiyatı 250 ₺
Türkmence Tercüme Fiyatı 200 ₺
Ukraynaca Tercüme Fiyatı 150 ₺
Vietnamca Tercüme Fiyatı 300 ₺
Yunanca Tercüme Fiyatı 200 ₺

Yukarıdaki fiyatlar 50 sayfa ve üzeri işler için minimum fiyatlarımız olup, işin niteliğine ve hacmine göre fiyat farklılıkları olabilir. Net fiyat bilgisi için lütfen dosyanızı göndererek fiyat bilgisi isteyiniz.

Tercüme fiyatları İstanbul ve Ankara illerinde biraz farklılık gösterse de Tercüme Group olarak fiyatlarımız başta Ankara olmak üzere, İstanbul ve İzmir gibi Türkiye'nin tüm illeri için geçerlidir. Ücretsiz kargo servisimizle dünyanın neresinde olursanız olun tercümenizi size ulaştırıyoruz. Tercümanların mevcut sayısına göre belirlenen tercüme ücretleri arasındaki farklılıklar dikkate alınarak tüm müşterilerimize en uygun fiyatlar sunulmaktadır. 

Sözlü Tercüme Fiyatları

Sözlü tercüme denilince akla gelen ilk tercüme türleri ardıl ve simultane (eş zamanlı) tercümedir. Ardıl tercüme işleminin ihtiyaç alanları toplantılar, basın açıklamaları, noterdeki işlemler, vekalet ve satış işlemleri, ehliyet sınavı gibi durumlardır. Ardıl tercüme fiyatları da yine ilgili dile göre farklılık göstermektedir. İngilizce için en uygun ardıl tercüman ücreti saatlik 1.000 TL ile 3.000 TL arasındadır. Yine günlük İngilizce ardıl tercüman ücreti ise işin türüne göre 4.000 TL ile 7.000 TL arasında değişmektedir. 

Simultane tercüme ücretleri ise daha yüksek olmakla birlikte, 1 saati aşan simultane tercüme ihtiyaçlarında en az 2 tercüman görevlendirilmektedir. Simultane tercüme işlemi, bir kabin içinde bulunan ses siteminden tercümanın konuşmacıyla birlikte eş zamanlı olarak tercüme işlemini gerçekleştirmesidir. Bu tercüme çeşidinin fiyatları da yine dillere göre ciddi farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıkların en büyük sebebi, o dilde simultane tercüme yapabilecek tercüman sayısının az veya çok olmasıdır. İngilizce dili için simultane tercüman fiyatları işin uzmanlık alanına göre 6.000 TL ile 10.000 TL arasındadır. 

Akademik Çeviri Ücretleri

Akademik tercüme türü genellikle üniversitelerde görevli akademisyenler tarafından ihtiyaç duyulan bir alandır. Araştırmalara konu olan bu alan, doğası gereği bir uzmanlık gerektirmektedir. Bu nedenle de akademik tercüme fiyatları belirlenirken bu uzmanlık dikkate alınmalı ve profesyonel düzeyde tercüme yapabilecek uzman tercümanlar tercih edilmelidir. Akademik tercümanların birim fiyatları ise işin niteliğine göre 150 TL'den başlamakta ve 500 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Yeminli tercüman ücret tarifesi ise tüm bu bilgilere göre belirlenmektedir. Yeminli tercüme edilmesi gereken bir belge için ekstra bir yeminli tercüman ücreti talep edilmemektedir. Ancak, yeminli tercümanlarla çalışmayan tercüme büroları, bu ihtiyaç halinde onların imza atmasını talep ederek ekstra bir ücret öder ve bunları da müşteriye yansıtır. Bu nedenle, şirketinde tüm dillerde yeminli tercüman bulunduran ve noter onaylı tercüme yapabilecek tercüme büroları ile çalışmanız tavsiye edilmektedir.

Noter yeminli tercüme fiyatları ise yeminli tercüme ücretine ek olarak noter tarafından alınan onay ücreti ile belirlenmektedir. Bu noter fiyatları da belgedeki yazı yoğunluğuna göre hesaplanmaktadır. Tercüme Group olarak en uygun noter onay ücretinin çıkması için gereken bütün işlemleri yapıyoruz.

Tercüme edilmesini istediğiniz belgenizin, dosyanızın, yazınızın, vb. dokümanlarınızın net tercüme ücreti için belgenizi bize göndererek 5 dakika içinde fiyat teklifi alabilirsiniz. Aşağıdaki iletişim formunu kullanarak, e-posta, faks veya WhatsApp yoluyla fiyat teklifi alabilirsiniz.

İngilizce Tercüme Fiyatları

Dünyada iletişim için en çok kullanılan ve ülkemizde de 1. yabancı dil konumunda olan İngilizce çeviri için fiyatlar gayet uygundur. Özellikle ülkemizdeki İngilizce tercümanların sayısı İngilizce tercüme fiyatlarını da doğrudan etkilemektedir. Standart bir evrak için İngilizce çeviri ücreti 250 TL'den başlamaktadır. Belgedeki yazı yoğunluğuna göre bu fiyat artabilmektedir. Tercüme büroları tarafından yapılan İngilizce diploma tercümesi, pasaport tercümesi, sertifika çevirisi gibi işlemler için 250 ila 500 TL arasında ücret talep edilmektedir. İngilizce özet çevirisi ise ortalama 300 TL civarında olmaktadır. Bunun haricinde akademik makaleler, kullanım kılavuzları, hacimli teknik belgelerin çeviri ücreti hesaplanırken boşluksuz 1000 karakter hesabı yapılır. Bu durumda da İngilizce çeviri ücreti 80 ila 150 TL arasında değişiklik göstermektedir. 

Almanca Tercüme Fiyatları

Özellikle Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı ve Almanca ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiden dolayı ülkemizde en çok çeviri yapılan dillerden biri de Almanca'dır. Almanca tercüme fiyatları da yine Almanca - Türkçe dil çiftinde çeviri yapan tercüman sayısına göre belirlenmektedir. Belirli evrakların Almanca çevirisi yapılırken İngilizce dilinde olduğu gibi standart bir fiyatlandırma yapılmaktadır. Almanca diploma çevirisi, evlilik cüzdanı çevirisi, nüfus kayıt örneği, adli sicil belgesi, banka hesap özeti, transkript gibi belgelerin Almanca tercüme ücretleri 300 TL ile 600 TL arasında değişmektedir. Hacimi büyük olan işlerde ise boşluksuz karakter hesabına göre çeviri ücreti belirlenir. Almanca için birim fiyatlar 80 TL ile 150 TL aralığındadır. 

Arapça Tercüme Fiyatları

Son yıllardaki Arap ve Körfez ülkeleriyle ülkemiz arasındaki ticaret hacminin artması, ülkemizdeki mülteciler ve bu mültecilere yardım ulaştıran uluslararası kuruluşların sayısının artmasıyla Arapça tercümeye olan ihtiyaç da paralel olarak artmıştır. Arapça tercüme fiyatları da bu artan ihtiyaca göre önceki yıllara kıyasla azalmıştır. Zira ülkemizdeki Arapça tercüman sayısında ciddi bir artış olmuştur. Standart belgelerin fiyatları 350 TL ile 700 TL arasında iken, büyük hacimli işlerde boşluksuz 1000 karakter için birim fiyat ise 90 TL ila 300 TL arasındadır. 

Her türlü tercüme ihtiyacınıza net fiyat bilgisi almak için aşağıdaki iletişim kanallarımızdan hemen bize ulaşabilirsiniz. 

Ankara Merkez Şube: 

Adres: Tunalı Hilmi Cad. No: 110/1 Çankaya - Ankara

Tel - WhatsApp: 0532 553 55 06

E-mail: info@tercumegroup.com


Ankara Mustafa Kemal Şube: 

Adres: Mustafa Kemal Mah. 2127 Cad. No: 22/1 Çankaya - Ankara

Tel - WhatsApp: 0544 761 96 87

E-mail: sube@tercumegroup.com


İstanbul Şube: 

Adres: Mecidiyeköy Mah. Büyükdere Cad. Çınar Apt. No: 95/12 Şişli

Tel - WhatsApp: 0532 517 36 72

E-mail: istanbul@tercumegroup.com

 

 

Hemen Teklif Alın

    Kaynak Dil (Dosyanızın orjinal dilini seçiniz.)

    Hedef Dil (Dosyanızın tercüme edileceği dili seçiniz.)

    Özet
    İnceleme Tarihi
    İncelenen Konu
    Çeviri Fiyatları
    Puan
    51star1star1star1star1star
    Product Name
    Tercüme Fiyatları
    Price
    TL 50
    Product Availability
    Available in Stock

    Comments are closed.

    WhatsApp WhatsApp ile Hızlı Teklif Almak için Tıklayın